Marka Tescili veya Tescilli Marka Nedir?, Marka tescil belgesi nedir?, nerede ve nasıl başvurusu yapılacağının ayrıntıları Arnavutköy Web Tasarım’de bulabilirsiniz.

Arnavutköy Web Tasarımve iştirakleri olduğumuz Etkin Patent Tüm Hizmet Ücretlerinde İNDİRİM uygulamaya devam etmektedir. Arnavutköy Web Tasarımmarka tescil ücretlerini, Etkin Patent’ in marka tescil ücreti ve TÜRKPATENT resmi harç bedellerini birlikte inceleme ve karşılaştırma yapmanızı öneriyoruz. TÜRKPATENT’ in tüm resmi harçlarında KDV DAHİL olmasına rağmen bir takım firmaların fazladan % 18 KDV eklemektedir. Bu duruma özellikle dikkat etmenizi, hem web sayfalarında buna dikkat etmenizi hem de yazılı olarak mutlaka KDV DAHİL fiyat teklifi almanızı öneriyoruz..

Arnavutköy Web Tasarımdeneyimli ve uzman ekibi, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla başvuru işlemlerinde maksimum katkı sunmaktadır.

MARKA TESCİLİ NEDİR| ARNAVUTKÖY WEB TASARIM

Firma, Şirket ve şahısların ürettikleri veya ticaretini yaptıkları, Ürün ve hizmetler üzerinde veya işletmelerin unvanında ayırt edici unsur olarak kullanılan, sembol veya tanıtıcı işaretler olan sözcükler, kelimeler, harfler, logoların tek başına veya bunların kombinasyonundan oluşturulmuş işaretlerin Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) nezdinde korunması ve belgelendirmesine marka tescili denir.

MARKA TESCİLİ NASIL ALINIR| ARNAVUTKÖY WEB TASARIM

 

Öncelikle marka işaretlerin (kelime, logo veya her ikisinin kombinasyonu) marka başvuru öncesi mutlaka yabancı dilde ki karşılıkları  araştırmalıdır.  

Arnavutköy Web Tasarım’ in hazırladığı ve oldukça yararlı olacağına inandığımız Marka isim ve işaretlerine ilişkin ayrıntılı bilgileri “marka isimleri” başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz. Önceden  marka tescil başvurusu yapılmış markalarla benzerliğin olup olmadığı mutlaka araştırma ve sorgulama yapılmalıdır.  

Marka sorgulamaya ilişkin ayrıntılı bilgileri Marka Sorgulama başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz.

.

Marka başvurusu yapılacak markanızın hem markalaşmaya uygunluğu hem de tescil kriterlerine uygunluğu kesinleştikten sonra kendiniz veya marka patent vekil firma aralığıyla marka tescil başvuru yapabilirsiniz.  Bu arada çözüm ortağı olduğumuz Etkin Patent tarafından hazırlanan ve tescil kriterlerinin ayrıntılı incelendiği marka tescil başlık yazıyı da incelemenizi öneriyoruz.

Burada Arnavutköy Web Tasarım’ i ve/veya Arnavutköy Web Tasarım’ in iştirak sahibi olan Etkin Patent‘in bilgi, birikim, deneyim ve uzmanlığından faydalanabilirsiniz. 

Ayrıca sadece başvuru öncesi bir kısım maliyetlerden kaçınmak için hatalı marka başvurusu yapılması halinde markaya yapılan yatırımlar heba olabileceği gibi, üçüncü taraflarca hukuki yaptırımlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz.


Böyle bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, maddi ve manevi kayıplar yüksek olacağından mutlaka konusunda uzman ve deneyimli vekil marka patent firmalarından olan Arnavutköy Web Tasarımve Arnavutköy Web Tasarımmarka ve iştirak sahibi Etkin Patent’ ten yardım ve destek almanızı öneriyoruz. 

Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuruların daha başvuru aşamasında Türk Patent tarafından oldukça yüksek sayıda re’sen RED kararının verilmesi de bunu açık ve net ispatlamaktadır. Dolayısıyla marka başvurusu yapmadan önce çalışacağınız patent firması ve marka vekilinden mutlaka başvuru öncesi gerekçeleriyle birlikte yazılı rapor almanızı öneririz. Dahası birkaç patent firmasından görüş ve rapor aldıktan sonra patent firmasını veya marka vekili seçimini yapmanız oldukça yararlı da olacaktır.
 

Arnavutköy Web Tasarımsadece başvuru hizmeti vermez, mutlaka başvuru öncesi ve sonrası tüm riskler ve çözümlerin olduğu yazılı raporlama yapmaktadır. Yani gerçek anlamda danışmanlık hizmeti verilmektedir. Riskli ve telafisi güç zararlara sebebiyet olabilecek başvuruları yapmamaya oldukça özen göstermekte hatta müvekkil riski üstlense bile bundan kaçınması için müvekkilini ikna eder. Dahası marka takibi yaptığımız müvekkillere ait markalara benzer başvuruların olması halinde sonuç alıcı ve müvekkilin yararına olması halinde üçüncü taraf marka başvuru yayın kararına da itiraz eder.

 

MARKA TESCİL BELGESİ NEDİR VE NASIL ALINIR| ARNAVUTKÖY WEB TASARIM

 

marka tescil belgesi nedir ve nasıl alınır-arnavutköy web tasarım
marka tescil belgesi nedir ve nasıl alınır-arnavutköy web tasarım

Ayırt edici işaret olarak kullanılan kelime veya şekiller veya tümünün kombinasyonundan oluşturulmuş işaretlerin 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’ nun (SMK) ilgili hükümlerine uygun olmak şart ve koşuluyla Türk Patent Kurumu tarafından verilen belgeye de marka tescil belgesi denir.  

10 Yılda bir yenileme yapmak kaydıyla, marka tescil belgesi süresiz koruma ve hukuki haklar sağlamaktadır.

Marka yenilemeleri ilgili iş ve işlemleri marka yenileme başlıklı yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Marka tescil belgesi tüm süreçlerinde ve markalaşmanız da Arnavutköy Web Tasarım’ in önemli katkılarını süreç içinde hissedecek ve memnun ve mutlu müşterilerimiz arasında yer alacağınızdan kuşku duymuyoruz.  

 

LOGO TESCİL | ARNAVUTKÖY WEB TASARIM

 

Logo tescili marka ismi ile birlikte tescil edilebileceği gibi tek başına yani şekil olarak tasarım tescili ile de koruma altına alınabilir. Arnavutköy Web Tasarım, logo ve kelime birlikte başvuru yapılacaksa, fazladan bir maliyet oluşturmayacağından marka başvuru yapılmasını, sadece şekil olarak logo tescili düşünülüyorsa oldukça düşük tasarım tescil ücretleri ile ve üstelik tüm mal ve hizmet gruplarında koruma sağlayan tasarım tescili olarak başvuru ve tescil önermektedir. 

Ayrıca konuya ilişkin Arnavutköy Web Tasarımuzmanlarınca ayrıntılı hazırlanan Marka Logo Tescili Nasıl Yapılır başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz.

 

Logolar, marka ibarelerinde olduğu gibi önceden aynı veya farklı mal/hizmetlerde bir başkası adına tescilli olup olmadığı hakkında net olarak sonuca ulaşılamamaktadır. Mevcut teknoloji ve yazılımlarla kısıtlı bir alanda araştırma ve inceleme yapılmaktadır. Dolayısıyla logo tasarım hizmetini aldığınız şahıs/firmalardan özellikle özgünlüğü konusunda hassas davranılması ve mümkünse sözleşmeye bağlanmasını öneriyoruz. 

 

COM TR İÇİN MARKA TESCİLİ| ARNAVUTKÖY WEB TASARIM

 

com.tr için marka tescili-arnavutköy web tasarım
com.tr için marka tescili-arnavutköy web tasarım

Konusunda uzman Arnavutköy Web Tasarımdanışmanları com tr alan adı tahsis ve özellikle itiraz işlemlerinde yenilikçi çözümler üretmektedir. Her ne kadar com tr alan adı tahsislerinde marka tescil belge şartı kalkmış olsa da, başkası adına önceden marka tescilin olması halinde ciddi sorunlar yaşanabilmektedir.

Dolayısıyla önemli olan com.tr alan adının tahsis değil, tahsis, kullanım ve adınıza tescil şartlarına uygunluğunun mutlaka incelenmesi gerekmektedir.


Arnavutköy Web Tasarımolarak, her ne kadar belge şartı olmasa dahi tahsis işlemleri öncesi mutlaka ayrıntılı marka araştırma ve inceleme yapılmasını önermektedir. Kural olarak Ticaret unvanlarının tescili olması nedeniyle olduğu gibi kullanılması şart ve koşuluyla bir başkasının marka haklarına tecavüz niteliğinde olmadığı kabul edilmektedir. Önceden tescilli ibarelerin com tr ve/veya benzer uzantılı alan adı olarak kullanılması halinde bir başkasının marka haklarına tecavüz tehlikesi yaratabilir.


Arnavutköy Web Tasarımolarak marka tescili olsun olmasın, com tr tescillerini ayrıntılı incelemekte ve risk ve çözümleri yazılı olarak raporlamaktadır. Ayrıntılı bilgi ve com tr tescili için Arnavutköy Web Tasarımmarka vekil ve uzmanlarından yardım ve destek alabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir