Arnavutköy Web Tasarımolarak en azından tescili düşünülen marka ve logolar için online marka sorgulama yapabileceğiniz adres ve linkleri aşağıda paylaşıyoruz. Ancak yaptığınız araştırma, sorgulama ve incelemelerin konusunda uzman ve deneyimli Arnavutköy Web TasarımMarke ve Patent vekillerince yapılmasının farklı olabileceğini, olası ret risklerini başvuru öncesi revize edileceğinden maddi ve manevi kazanımlarının da yüksek olabileceğini de hemen hatırlatmak isteriz.

Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde online marka araştırma ve sorgulama yaptığınız güne kadar yapılan önceki başvuru ve tescillerin tümü Türk Patent veritabanında bulunmaktadır.

Online Marka Sorgulama Yapacağınız Sayfalar

Online marka sorgulama yaparken, başvuru yapılacak marka isminin hangi mal ve hizmet gruplarında yani sınıflarda marka tescil başvurusu (Marka Sınıflarını BURADAN inceleyebilirsiniz.) yapılacağını tespit ettikten sonra marka sorgulama ve araştırma yapmanızı öneriyoruz.

Konu Başlıkları Linkler
Marka Sorgulama Linkler TIKLAYINIZ   
Patent Sorgulama LinklerTIKLAYINIZ
Tasarım Tescil Sorgulama LinklerTIKLAYINIZ
Marka Tescil Araştırma Linkler TIKLAYINIZ
Yurtdışı Patent Sorgulama LinklerTIKLAYINIZ
Marka Sorgulama Linkleri

Bu arada Arnavutköy Web Tasarımolarak, her ne kadar marka ismi, logo vs. araştırma ve sorgulama işlemlerinin çoğunlukla alan adı niteliğinde yapıldığı, dolayısıyla ulaşılan sonuçlarda sonradan oldukça sorun yarattığını hatırlatmak isteriz. Onun için marka isim inceleme ve değerlendirmelerin konusunda bilgili ve deneyimli Arnavutköy Web Tasarımmarka vekilleri tarafından yapılması telafisi güç zararlardan koruyabileceği gibi, sonuçları itibariyle önemli kazanımlarda sağlayacağını da hatırlatmak isteriz.

Arnavutköy Web Tasarım; Online Marka Sorgulama yapılan marka isim ve logonun ayırt edici nitelikleri, asli ve esaslı unsurlarının ne olduğu, tescil sürecinde ve sonrasında bir şekilde itiraz ve dava konusu olması halinde muhtemel sonuçları hakkında hukuki mütalaa niteliğinde raporlama yapmaktadır.

Patent ve Faydalı Model Sorgulama

Marka Patent sorgulama işlemleri için aşağıdaki linklerden ulusal ve/veya uluslararası veritabanlarından yararlanabilirsiniz.

Ancak Patent Sorgulama yaparken buluş konusu teknik bütün isminden ziyade kök kelimelerden patent sorgulama yaparsanız önceden tescilli patentlere erişiminiz çok daha kolaylaşacağı gibi buluşunuzun geliştirilmesine de katkı sunacaktır. Dahası ayrıntılı incelemeler buluş kültürünü de geliştireceğinden sonradan farklı buluşların yaratılmasına da ön ayak olacaktır.

Patent sorgulamayı kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için başvurabileceğiniz en temel kaynak, yayımlanmış patent dokümanlarına ücretsiz erişim sağlayan internet siteleridir. Söz konusu sitelerin başında, ulusal ve bölgesel patent ofislerinin online patent araştırma veritabanları gelmektedir. Bunun dışında özel şirketlerin de arama motorları vb. hizmetleri mevcuttur. Buluş başlığı, başvuru sahibi, patent sınıfı vb. kriterler üzerinden araştırma yapılabilen bu sitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:

Ulusal ve Uluslararası Patent Sorgulama Sayfaları

https://online.tpe.gov.tr/EPATENT/servlet/PreSearchRequestManager
Türk Patent ve Marka Kurumu’nun online (çevrim içi) patent araştırma veritabanıdır. Bu veri tabanı ile ülkemizde koruma talep eden, yayımlanmış tüm patent ve faydalı model başvurularına/belgelerine ulaşabilirsiniz.

https://ep.espacenet.com/ veya https://tr.espacenet.com/
Avrupa Patent Ofisi’nin (EPO) online patent araştırma veritabanıdır. Çeşitli ülke ve patent sistemlerinden 80 milyonun üzerinde patent dokümanına ulaşabilirsiniz.

https://www.wipo.int/patentscope/search/en/search.jsf
Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın (WIPO) online patent araştırma veritabanıdır. Bu veritabanı ile 33 milyonun üzerinde (2.2 milyon civarında PCT başvurusu olmak üzere) patent dokümanına ulaşabilirsiniz.

https://www.uspto.gov/patents/process/search/
ABD Patent Ofisi’nin (USPTO) online patent araştırma veritabanıdır.

https://www.google.com/patents
Google firmasının online patent araştırma veritabanıdır. Veritabanı ile ABD patent dokümanlarına (8 milyon patent belgesi ve 3 milyon patent başvurusu) ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, birçok ulusal ve bölgesel patent ofisinin internet siteleri için bakınız :
 https://www.wipo.int/directory/en/urls.jsp

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir